Wat kunt u verwachten?

Met sommige vragen kunt u eenvoudigweg niet bij familie of vrienden terecht. Juist een onafhankelijke buitenstaander, in dit geval een filosoof, kan nieuw licht werpen op een oud en/of pijnlijk probleem.

Staat u voor een lastige beslissing? Kampt u met een hardnekkig probleem – iets uit het verleden of iets van nu? Heeft u behoefte aan een ‘sparring partner’, iemand die u vragen stelt en nieuwe invalshoeken laat ontdekken? Na een (telefonisch) intake-gesprek komt u bij Catharina de Haas thuis voor een persoonlijke kennismaking.

De filosofisch consulent heeft een groot arsenaal aan denkgereedschap om systematisch en analytisch met u aan het werk te gaan. Een belangrijke eerste vraag is altijd: Waardoor is iets eigenlijk een probleem? Iemand die zei ‘altijd zo vreselijk hyper’ te zijn, kreeg van Catharina de Haas de vraag: ‘Maar wil je een ander lichaam?’ Zo’n nieuwe vraag kan een heel ander licht op het probleem werpen, iemand bewust maken van het feit dat sommige dingen niet veranderen. En díe kun je maar beter accepteren.

Iemand die vertelde over het broertje dat vroeger werd geslagen, kreeg de volgende vragen: ‘Waarom is dat voor jou een probleem? Had je daar zelf, als kind, iets aan kunnen doen? Zou je er met je broer over willen praten?’ Zo ontstond een nieuw beeld van een oud probleem. De cliënt kon op die manier anders, zonder schaamte en pijn, terugkijken.

Kan de filosofisch consulent mij helpen?
Kan een bedrijf een beroep op de filosofische praktijk doen?
Lezingen
Wie is Catharina de Haas?
Home Wilt u meer weten over de filosofische praktijk van Catharina de Haas? Tarieven in de filosofische praktijk van Catharina de Haas Extra
Wat kunt u verwachten?
Uit de praktijk
De meest gestelde vragen